رحمانی فضلی:130 تا 200 هزار نفر در کل کشور در صحنه بودند اما این افراد تکرار و با تکرار جمعیتی حدود 600 تا 700 هزار نفر میشدند
عبدالرضا رحمانی فضلی در برنامه تلویزیونی نگاه یک حوادث اخیر را تشریح و به ابهامات موجود در طرح مدیریت سوخت کشور پاسخ داد.
اهم اظهارات وزیر کشور را بخوانید:
در دولت ما دو بار نرخ بنزین تغییر کرد. یک بار به ۷۰۰ تومان رسید و بار دیگر از ۷۰۰ تومان به ۱۰۰۰ تومان رسید. مرتبه سوم سال ۱۳۹۶ قصد تغییر قیمت بود و تمامی مبانی قانونی انجام شده بود و اراده دولت هم بر اجرای این موضوع بود اما با توجه به وقایعی که در دیماه ۹۶ رخ داده بود نهایتاً این تصمیم گرفته شد که تغییر قیمت سوخت به تعویق بیفتد.
در یک مرحله قصد اجرای این طرح را داشتیم که روز چهارشنبه زمان اجرای این طرح لو رفت و در حقیقت یکی از خبرگزاریها به نقل از یکی از مسئولین این خبر را منتشر کرد و در تمام کشور صفهای طولانی مقابل پمپبنزینها شکل گرفت. لذا در شورای امنیت اعلام کردیم امکان اجرای طرح وجود ندارد.
۲۴ ساعت قبل در اجرای این طرح همه کارگران جایگاهها از طرح مطلع بودند و اگر حساب کنیم که در هر جایگاه میانگین حدود پنج نفر فعالیت دارند یعنی چیزی حدود ۲۰ هزار کارگر جایگاهها از زمان اجرای طرح ۲۴ ساعت قبل خبر داشتند. همچنین همه ماموران نیروی انتظامی ما جهت تامین امنیت جایگاهها از اجرای این طرح مطلع بودند اما خوشبختانه طرح لو نرفت.
تا بعدازظهر روز جمعه مشکلی نداشتیم اما هنگامی که رسانههای خارجی متوجه اجرای طرح شدند شروع به تحریک و تهییج کردند و تصاویری از دیماه سال ۹۶ و تصاویری از عراق مرتب منتشر میکردند به این معنا که این اتفاقات الان در کشور رخ میدهد.
ما با نیروهایی در صحنه اغتشاشات مواجه شدیم که در هستههای پنج یا شش نفره که حتما همراه آنها یک خانم بود مردم را تهییج میکردند و معمولا به سلاحهایی همچون کوکتلمولوتوف مسلح بودند و دست به آتش زدن اموال عمومی و اموال خصوصی مردم زدند.
زمانی که تخریب و آتشسوزی زیاد شد، مجبور شدیم اینترنت را به صورت موضعی و مقطعی قطع کنیم. ابتدا محدودسازی انجام شد و پس از اینکه دامنه این اغتشاشات به استانهای دیگر سرایت کرد، مسدودسازی انجام شد.
براساس آمار و اطلاعاتی ۱۳۰ تا ۲۰۰ هزار نفر در کل کشور در صحنه اغتشاشات بودند اما این افراد در صحنههای مختلف تکرار میشدند. به این شکل که در خیابانهای مختلف در سطح شهر دست به اقدامات خرابکارانه میزدند اما با همه تکرارها جمعیتی حدود ۶۰۰ تا ۷۰۰ هزار نفر میشدند که در حقیقت نیم درصد جمعیت کشور را شامل میشود. از روز شنبه در نقاط مختلف با افرادی مواجه شدیم که مسلح بودند.
در پنج استان شدت این اغتشاشات زیاد بود و سه شب ادامه پیدا کرد و در چهار استان ما هیچ اتفاقی نیفتاد. در کرمان تنها یک شهر، در مشهد در وکیلآباد، در خراسان جنوبی در یک نقطه و تنها یک شب اغتشاشات داشتیم. در پنج یا شش استان شدت اغتشاشات زیاد بود که بیشتر از ۵۰ درصد نیز در مناطق حاشیهای بود. در شهرهایی همچون شیراز، اصفهان و تهران شرایط متفاوت بود.
در برخی نقاط افراد مسلح بودند و تیراندازی میکردند. بررسی عقبه این مسائل نشان میدهد حداقل ۱۰ تا ۲۰ درصد این افراد در حوزههای جرم سابقهدار بودند که شناسایی هم شدند.
بزرگراه تهران- کرج دو بار بسته شد. تهران – مشهد چند بار مسدود شد. در جاده ماهشهر که بندر فعالی است جاده را بستند. جاده جم به عسلویه را سنگربندی کردند و حتی در برخی موارد با تیربار شلیک میکردند.
در یکی از شهرها قصد داشتند یک مخزن بزرگ بنزین را منفجر کنند، اگر موفق میشدند نصف آن شهر میسوخت. در یکی از شهرهای ما انبار ذخیره استراتژیک که هزاران تن برنج و شکر در آن بود گزارش شد که اگر نیروهای انتظامی تا یک ساعت دیگر به آنجا نرسند توسط اغتشاشگران به آتش کشیده میشود.
در اغتشاشات اخیر بیش از ۵۰ مورد حمله به پایگاهها و پاسگاههای امنیتی بوده که قطعاً در هر یک از این مراکز اسلحه و مهماتی وجود دارد.
در این اغتشاشات ۷۳۱ بانک را آتش زدند تا بانکها نتوانند به مردم خدمت ارائه کنند. ۱۴۰ مکان دولتی، ۹ مکان مذهبی، ۳۰۷ خودرو مردم، ۱۰۷۶ موتورسیکلت نیز به آتش کشیده شد.
همان شب من به آقای علی عسگری زنگ زدم و اعلام کردم ۵۰۰ نفر با شرایط خاصی به سمت صداوسیما میآیند لذا شما هرچه نیروی بسیجی دارید تا رسیدن نیروهای انتظامی مقابل درها بگذارید و مراقب باشید. البته بعداً نیروی انتظامی حتی نگذاشتند که به سه یا چهار کیلومتری صداوسیما برسند.
در میان جانباختگان از مردم عادی افرادی با قمه، تفنگ شکاری، سنگ و افرادی هم به آتش کشیده شده بودند که با استفاده از سیستمهای رهگیری و پیگیری همه افرادی که این اقدامات را انجام دادهاند شناسایی و با سردستههای آنها نیز برخورد ویژه انجام میشود. به این ترتیب قوه قضاییه با مجرمین به تفکیک برخورد لازم را انجام خواهد داد.
عبور از اصلاحطلبی و اصولگرایی؟ / بررسی ریشهی ناآرامیهای اخیر
تیم امید اصولگرایان/ ثبتنام شرکت در انتخابات درحالی به پایان رسید که چهرههای ارزشی از اصولگرایان سنتی سبقت گرفتند
مرعشی: مجلس باید ملی باشد نه انقلابی/لاریجانی حتما کاندیدا شود/ کار اصولگراها تمام است/«سرا» یعنی گریه کردن بر قبر بی جنازه
سخنگوی قوه قضاییه در نشست خبری خبرداد: در تهران 300 نفر بازداشت هستند
درخواست تشکیل کمیته حقیقتیاب برای اعتراضات آبان 98
خروج مجلس از شوک بنزینی/ طرحهای دوفوریتی نمایندگان برای تغییر تصمیم شورای عالی سران سه قوه در راه هیئت رییسه
ریشه اعتراضات فساد و ناکارآمدی است/ سخنان سیدحسین مرعشی و سعید لیلاز در نشست حزب کارگزاران سازندگی ایران
حیاط خالی دولت/ در روزهای پرابهام جامعه درباره گرانیها و ناآرامیها حیاط دولت خالیتر از همیشه بود
رهبر انقلاب در دیدار با بسیجیان: توطئه وسیع و خطرناکی خنثی شد
15 ناگفتهی وزیرکشور از یک هفتهی بحرانی
جهان عصبانی/ مردم به چهچیزی اعتراض دارند و اعتراضات در کشورها چگونه شکل میگیرد؟
محمد قوچانی سردبیر سازندگی در گفتوگو با شبکه افق: باید اصلاحات ساختاری صورت بگیرد/ از تصمیم ملی باید حمایت ملی بشود
درخواست احیاء پلیس قضایی
اعتراض به تخریب/ راهپیمایی در حمایت از امنیت کشور و محکومیت تخریب اموال عمومی برگزار شد
چه کسانی با اصلاح پلکانی نرخ بنزین مخالفت کردند؟/ گزارش تحقیقی روزنامهی سازندگی
هیات نظارت و شکایات بیسرانجام
اولین قربانیان اعتراضات بنزینی در دولت/ استیضاح رحمانی فضلی وزیر کشور و بیژن زنگنه وزیر نفت کلید خورد
ورود مجلس به موضوع گرانی بنزین
حق اعتراض در ابهام/ با وجود تصریح اصل 27 قانون اساسی بر حق اعتراض تلاش های دولت و مجلس برای اجرایی کردن این اصل با موانعی مواجه شده است
سیدحسین مرعشی در گفتوگو با سازندگی : نباید به جامعه شوک وارد میشد/ بیانیه 77 نفره؛صدای اصلاحطلبان نیست
واعظی در گفتوگو با سازندگی : نمیخواهیم واردکننده بنزین بشویم
روحانی در جلسه هیات دولت: یارانه سوخت برای نیازمندان است
سخنگوی دولت: اطلاع ندادن افزایش قیمت بنزین تدبیر امنیتی بود
فرصتگرایی یا اصولگرایی؟ / چرا برخی از اصولگرایان تندرو به اعتراضات دامن میزنند؟
سخنگوی دولت در نشست خبری مطرح کرد: اعتراضات از جنس نگرانی معیشتی نیست
اتاق فرماندهی ایران / شورای عالی هماهنگی اقتصادی قوا چه کسانی هستند و چه میکنند؟
دستور مهم رئیس جمهور برای پرداخت کمکهای معیشتی از فردا/ هدف دولت در طرح حمایت معیشتی، کمک به خانوارهای کمدرآمد است/ اعتراض حق مردم است
روایت لاریجانی از بررسی افزایش قیمت بنزین در مجلس/هم داستان باشیم تا فشار از روی مردم برداشته شود
سخنان مهم رهبر انقلاب: مدیریت مصرف سوخت باید اجرا شود/ از تصمیم سران قوا حمایت خواهم کرد /افزایش قیمت بنزین به افزایش قیمت دیگر کالاها منجر
سخنگوی دولت در پاسخ به سازندگی: مجلس به توزیع بیانیه علیه روحانی رسیدگی کند
سازندگی نظراتی که حاوی تهمت یا افتراست منتشر نمیکند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت لاتین (فینگیلیش) خودداری کنید.
اگرچه تلاش میشود نظرات ظرف ۲ ساعت تعیین تکلیف شوند، اما نظراتی که پس از ساعت ۱۹ نوشته شود، حداکثر تا ساعت ۹ صبح روزبعد منتشر میشوند.
تمامی حقوق این سایت برای روزنامه سازندگی محفوظ میباشد.