منتشر شده در تاریخ پنجشنبه 30 آبان 1398 ساعت 8:58
کد خبر : 6456رصد؛ فضای مجازی
تهمینه انصاری: بنزین که دو نرخی شد، اعتراضات مردم به افزایش قسمت بنزین بالا گرفت. نهتنها اعتراضات مردم، بلکه یک سری از اغتشاشگران که مسئولان انتظامی و امنیتی معتقدند اعتراضشان به هر چیزی بود جز بنزین هم از این آب گلآلود ماهی گرفتند و در هر گوشه و کناری باعث سلب آرامش مردمی شدند که حرفشان یک چیز بود؛ «رونق اقتصاد». فیلم و عکس از این اعتراضات در شبکههای مجازی پخش شد تا اینکه شنبه به یکباره دسترسی به اینترنت از تمام اپراتورها قطع شد. چند ساعت آنورتر هم اینترنتهای خانگی متصل به وای فای هم از دسترس خارج شدند. سه روز از این ماجرا گذشت و دیروز تنها سایتها و روزنامهها توانستند جدا از اینترنت ملی به اینترنت معمولی دسترسی پیدا کنند و امروز چهارمین روز از قطعی اینترنت است. 26 آبان خبرگزاری ایسنا نوشت: «خبرنگار ایسنا در گفتوگو با یک مسئول مطلع در وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات درخصوص محدودیت دسترسی به اینترنت مطلع شد که با تصویب شورای امنیت کشور (شاک) و ابلاغ دبیرخانه آن به اپراتورهای اینترنت از شب گذشته و به مدت ۲۴ ساعت دسترسی به اینترنت محدود شده است.» 24 ساعتی گذشت و اینترنت وصل نشد. دیروز علی ربیعی در نشستی که با خبرنگاران داشت، گفت: «وقتی اعتراضات صورت گرفت، مشکل اینترنت نداشتیم، اما زمانی که با هدایت شبکههای معاند برخی اغتشاشگران در بزرگراه سنگ خالی کرده و راه را مسدود کردند، شورای امنیت کشور تصمیم گرفت و به اپراتورها ابلاغ کند برای جلوگیری از سوءاستفاده اغتشاشگران اینترنت محدود شود. دولت نیز در این زمینه تلاش کرد و اکنون شبکه نظام بانکی و تاکسیهای اینترنتی مشکلی ندارند.» به گفته سخنگوی دولت،«جاهایی که با زندگی روزمره مردم در ارتباط هستند مشکلات آنها حل شده است و تلاش میکنیم مشکلات ظرف امروز و فردا در سایر استانها نیز به حالت عادی برگردد.»
اعتراضات به قطعی اینترنت رونق را از بعضی کسب و کارهایی که اینترنتی بودند، گرفته بود و هر کسی از قطعی اینترنت شکایت میکرد و این قطعی را دقیقا مساوی با ضرری میدانست که بعضی در حال وارد کردن به اموال عمومی و خصوصی بودند. هر چند که این اعتراضات مجازی با واکنشهای تند و خشن برخی دیگر همراه بود. بعضی از کاربران فضای مجازی هم به هر طریقی که توانسته بودند خودشان را به توییتر و شبکههای دیگر رساندند و اعتراضاتشان را به گوش مسئولین.
کاربری ناامیدانه نوشت: «درحالی که داشتم به خودم امید میدادم، یه خبر زیبایی پخش شد از زیرساخت اینترنت کشور. شاید از امشب همین توییتر رو هم دیگه نتونم بیام شبها.» کاربر دیگری نوشت: «چرا الان باید تر و خشک با هم بسوزن؟ ماهایی که از این اینترنت روزی خودمون و زن و بچهمون رو در میاریم چرا باید اینترنتمون قطع شه؟ من اینترنتم مدام میره و میاد.»
کاربر دیگری نوشت: «مگه نمیگن اوضاع تحت کنترله و خبری نیست، پس چرا اینترنت رو وصل نمیکنن؟ خیلیها دارن از نون خوردن میفتن.» کاربری هم از وابستگی به اینترنت نوشت: «الان میفهمم چقدر وابسته یکی دوتا پیام اول صبح تو واتساپ و تلگرام بودم.
کاربری هم نوشت: «الان چطوریه یه سریها اینترنت دارن؟ اونایی که دارن از چه فیلترایی رد شدن؟ چرا اصلا آقای ضرغامی باید اینترنت داشته باشه؟ ایشون که خودشون عضو شورای عالی فضای مجازی هستن. اینترنت برای همه قطعه یا فقط مردم؟» کاربری هم از مشکلاتی نوشت که نبود اینترنت آنها را با خودش آورده بود؛ « اما به خدا اين رسمش نيست، باور كنيد نيست، اين رسمش نيست كه براى انتقال يك فايل اكسل مجبور بشيم دو ساعت توى تهران رانندگى كنيم.» کاربر دیگری هم نوشت: «دوست من خارج از کشوره و داره برای تماس با خانوادش خودش رو به زمین و زمان میزنه. مسئولین میدونن چقدر با این کارشون دلهره انداختن به جون خانوادهها!»
وریا غفوری و حاجی فتحالله
جنگ خاطرهها را مجروح میکند*/ زندگی در یمن و سوریه به روایت سخنگوی کمیته بینالمللی صلیب سرخ در خاورمیانه
کشف باشگاه مختلط در فرشته
بلوای استراماچونی
کودک کار؛ اینبار در تلویزیون!
یک روز با شوتی / گزارش میدانی خبرنگار سازندگی از قاچاق سوخت در استان سیستان و بلوچستان
بیپولی شهری چطور درمان میشود؟ / گزارش خبرنگار سازندگی از نخستین نمایشگاه فرصتهای سرمایهگذاری و اقتصاد شهری در مشهد
فرصتهای سرمایهگذاری در مشهد
شبِجمعه مرگبار در تهران و سقز
کجایی آقای بیدود؟!
بیدود، دود شد؟
شوخی کثیف/ گزارش سازندگی از آزار تاسفبار کودککار در استان البرز که از دو روز پیش در شبکههای اجتماعی و فضای واقعی، بسیار جنجالی شد
توجه به معلولان، شاخص کیفیت جامعه
سه نما از هیولا/ واکنشهای مجازی به آزار کودک کار در فردیس کرج
قاتلی به نام آنفلوآنزا
بازگشت بوی بد تهران
نبش قبر استاد؟!/ وکیل نجفی در گفتوگوی اختصاصی با «سازندگی»: نبش قبر خواستهی ما نیست
همه در یک کشتی نشستهایم!/ امسال روز جهانی ایدز در ایران درحالی سپری میشود که ماجرا لردگان هنوز مبهم مانده است
نجفی؛ باز در سرخط خبرها!
دادگاه بی پایان نجفی
چه کسانی یارانه بنزین نمیگیرند؟
رتبه 20هزار میلیارد تومانی
نرو جادوگر!
بسته معیشتی کو؟
بانک های سوخته
برانکو سرمربی تیم ملی شد؟
معادله بنزین، مترو و ترافیک
لایحه امنیت زنان در ایستگاه پایانی
خداحافظ توریست/ قطعی یک هفتهای اینترنت در ایران صنعت توریسم را با مشکل جدی روبهرو کرد
مهناز افشار در رسانه سعودی
سازندگی نظراتی که حاوی تهمت یا افتراست منتشر نمیکند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت لاتین (فینگیلیش) خودداری کنید.
اگرچه تلاش میشود نظرات ظرف ۲ ساعت تعیین تکلیف شوند، اما نظراتی که پس از ساعت ۱۹ نوشته شود، حداکثر تا ساعت ۹ صبح روزبعد منتشر میشوند.
تمامی حقوق این سایت برای روزنامه سازندگی محفوظ میباشد.